Pražský PYRF a turnaj ve Zlíně

Tento slunečný víkend jsme zavítali do Zlína a minulý týden se konal na mnoha hřištích v Praze festival PYRF.

Ačkoliv jsme na pražském youth rugby festivalu nebyli s našimi dětmi, přeci jenom měla naše akademie na tomto největším turnaji v české republice své zastoupení. V kategorii U15 děvčat nás reprezentovaly naše „kobry“ Olivie, Valerie, Natálie a Dominika. 🙂

Děvčata se v rámci společného týmu Jižní Morava utkala se stejně starými soupeřkami s rakouského klubu SK Donau Wien.

Těší nás, jak se děvčata od začátku s nadšením zapojila do turnajových klání a děkujeme trenérovi týmu Jižní Morava Petrovi Dofkovi a bystrckému klubu za vedení děvčat.

Fotogalerie na facebooku ZDE.

Tuto sobotu jsme odjeli na moravský mládežnický turnaj, který se konal ve Zlíně. Ačkoliv ranní silnice i dálnice byly ponořené do mlhy, během dne teploty vystoupaly až nad dvacet stupňů a stadion ve Zlíně se na chvilku vrátil do léta.

Na turnaje celkem přijelo 18 našich dětí ve všech třech kategoriích,v U8, U10 i U12.

V kategorii do osmi let jsme dokonce měli i jednoho náhradníka. Hugo, Hubert a Honzík Klvaňovi, Adam Bareš, Dan Schrimpel,  Robin Havlíček a Miki Hladík pod odborným vedením Iva Klvaně předváděli bojovný výkon a byli odměněni i několika položeními. 

V kategorii do desíti a do dvanácti let nám vypomohl klub z Bystrce a tak jsme pod vlajkou akademie odehráli všechny věkové kategorie.

Děkujeme klubu RC Brno Bystrc. A děkujeme také Dominice Barešové, která přijela podpořit své sourozence a pomáhala s organizací turnaje.

Komentář trenéra U10 Martina Bednaříka: „Prémiový Zlín. Bojovná U10 ve složení Monča Váňová, Vincent Jaroš, Lukáš Jetmar, Sam Grzywaczewski, Jirka Klvaň, Ota Hladík + Filip a Max z Bystrce mají za sebou krásný ragbyový den plný nasazení a dvou premiér. Lukyn pokládal naše ten den jediné a zároveň jeho první body v životě a Sam uhrál svůj první turnaj, kde hrál krásně. Super práce všech! Díky!

Komentář trenéra U12, Marka Beránka: „V sobotu se naše U12 – Kája Bílková, Martin Beránek, Tomáš Hanák, Tadeáš Martinec a Matyáš Bareš – zúčastnila turnaje ve Zlíně, kterým jsme procházeli jako tým RA Brno doplněný hráči z Bystrce. Nějakou prohru i remízu jsme odehráli dobře a všichni jsme si skvěle turnaj užili a už teď se těšíme na další a poslední v sezóně a to příští sobotu ve Vyškově.“

Fotogalerie na facebooku ZDE.