První turnaj v Bystrci a Den náborů

V sobotu se sešly dvě důležité akce, a to první mládežnický turnaj kategorií U8-U12, který se konal v Bystrci a již tradiční brněnská náborová akce Den náborů na Kraví hoře.

Turnaje se za akademii zúčastnily dvě kategorie a to U8 v počtu sedmi hráčů (Tomáš Vítek, Miki Hladík, Robin Havlíček, Vašík Krška, Hubert, Honzík a Majda Klvaňovi) a U10 reprezentovali v pěti účastnících (Šimon Vítek, Tobiáš Petr, Vincent Jaroš, Hubert Klvaň a Marek Milošic). 

Bohužel se nepodařilo dát dohromady více hráčů v kategorii U12, která na turnaji nestartovala a vypomáhala nám na náborech na Kraví hoře.

Tam jsme od brzkého rána až do pozdního prováděli osvětu veřejnosti . 🙂 Děkujeme všem zúčastněným trenérům, hráčům U12 a U14 a také rodičům, kteří nás během dne Kraví hoře podpořili. Doufáme, že se vše podařilo, jak mělo a rozšíříme tak naše řady o nové členy.

Turnajovou premiéru v Bystrci si užila Matylda Klvaňová a Vašík Krška, který po absolvování jednoho tréninku přišel, viděl a byl účastníkem úžasného vstupu do sezóny našich nejmenších, kteří si odnesli trofej za celkové vítězství v turnaji. Je to pro všechny velká inspirace a motivace do další práce. 

Premiéra se konala také v týmu U10. Marek Milošic se úspěšně zúčastnil svého prvního turnaje a pomohl svému týmu i položením bodů. Kategorie U10 obsadila celkové osmé místo z deseti účastníků turnaje.

Saša Bosáková, trenérka U8:Sobotňajší turnaj na ihrisku RC Bystrc dopadol pre našu najmladšiu vekovú kategóriu U8 veľmi dobre. Podarilo sa nám vybojovať päť víťazstiev a jednu prehru, čo nám v konečnom umiestnení vynieslo prvé miesto. Čo je však dôležitejšie, deti si turnaj užili, bolo vidieť že si vychutnali každý zápas a bojovali ako pravý ragbysti. Som hrdá na to čo sa nám podarilo a teší ma, že si to naše deti užili. Odmenou pre nás trénerov nie je pohár ale šťastné výrazy v ich tvárach. Týmto chcem poďakovať aj trénerom Ivovi a Vladimírovi, a tiež všetkým rodičom, ktorý nás prišli podporiť.“

Zdeněk Hejduk, trenér U10: „Sobotní bilance zápasů U10 je jedna výhra, jedna remíza, a dvě prohry v rámci skupiny (s těsnými výsledky). Poslední zápas o umístění v tabulce hráli kluci téměř okamžitě po odehrání zápasu ve skupině, takže jim už trochu chyběla energie. Tento zápas jsme sice prohráli, ale i přes únavu kluci nasázeli tři pětky. Škoda jen, že jsme nebyly kompletní jako tým a museli si jednoho hráče půjčovat od ostatních týmů. Každý z našich U10 si položil minimálně jednu pětku. Kluci mají být nač hrdí a to také byli. Šli do toho naplno a každému ze soupeřů byly rovnocennými protivníky. Patří jim nejen mé díky za předvedené výkony.

Výsledky U8:

Akademie vs RCB Orange – 8:0
Akademie vs RCB Black – 3:4
Akademie vs ZliDrak – 4:2
Akademie vs Olo Bílá – 7:0
Akademie vs Olo Červená – 5:1
Akademie vs Vyškov – 6:4

Výsledky U10:

Akademie vs RCB Black – 2:5
Akademie vs Olo Bílá – 5:3
Akademie vs RCB White – 3:4
Akademie vs Havířov – 2:2
Akademie vs Dragon – 3:7

Fotogalerie Den náborů ZDE.

Fotogalerie z turnaje ZDE.

Ragby zdar!