Turnaj ve Vyškově

Hned v úvodu sezóny, u mladších ročníku po jednom čtvrtečním tréninku, se jelo na turnaj do Vyškova. Přinášíme report z výpravy.

U8 – Ivo Klvaň

„A je to tady. První turnaj v letošní sezóně. Nadšené výrazy dětí, divoké výrazy rodičů, vůně párků v rohlíku a čerstvě vypraných dresů. Zahájili jsme sezónu po jednom tréninku, což není mnoho. Týmy, které trénovaly celý srpen, měly určitě výhodu. Nicméně na hráčích bylo vidět, že si chtějí zahrát a ví, na kterou stranu se pokládá pětka. A to, jak se ukázalo, je velká výhoda. 

V kategorii U8 se hraje v 5 nebo v 6 hráčích dle domluvy trenérů. Místo avízovaných 8 hráčů přišlo rovnou 11, takže bychom mohli v klidu postavit 2 týmy. Bomba. Turnaj byl naplněn 8 týmy, bohužel kvůli kapacitě hřiště jsme si zahráli jenom se 4-mi z nich. Našimi soupeři byli Bystrc Orange, Havířov, Bystrc Black a Vyškov. 

V prvním zápase jsme ještě neměli promyšlenou strategii střídání na tolik hráčů, aby si všichni zahráli. To mělo za následek zmatky a týmu z Bystrce jsem podlehli. A aby bylo jasno, byla to moje chyba. Po rozdělení do dvou týmů (“Tým jedna” a “Tým A”) už to jelo jako po drátkách, naše střídání bylo ukázkové a korunované výhrou. Druhý tým Bystrce hrál výborně, ale proti rozjeté mašině nemohl vyhrát.  V dalším zápase jsme soupeři z Havířova zapůjčili 2 hráče, Huberta Klvaně a Adama Bareše. Soupeřův trenér zapůjčení opravdu ocenil a i díky klukům jsme hráli krásný vyrovnaný zápas. V posledním zápase s Vyškovem jsme opět zapůjčili hráče a mohli si tak zahrát v 6. Díky Hugovi Hotovovému za odvahu a chuť si jít zahrát za soupeře proti svým kamarádům. Vyškov podal opravdu výborný výkon s kvalitní obranou prací a získal zaslouženou výhru. 

S chutí jsem vběhli do turnajové sezóny, jsem přesvědčen, že s každým turnajem budeme lepší a lepší. Díky všem hráčům za hru a všem rodičům za podporu. Už se těšíme 

Těšíme se na vás na tréninku a ve čtvrtek od 17:30 jsou vítáni i všichni rodiče :-D“

U12 – Aleksandar Tošic

„V sobotu 04.09. jsme vyrazili do Vyškova na první turnaj tuto sezoně.

Změna generace nám přinesla hodně nových přírůstku, které postupili z U10. Díky tomu se nám počty zvětšili a po dlouhé době se nám podařilo poskládat vlastní sestavu aniž bychom si půjčili hráče. To je určitě pro náš mladý tým důležitý bod, a pro mě a pro kolegu Aleše Kubíka možnost, jak vidět jak hrají naší kluci samostatně.

Sešlo se nas celkem 12: Jirka H. (kapitán), Toni, Lukáš, Šimon Z. Jáchym, Jiří K., Marek S., Marek M, Šimon V., Matěj, Vincent a Tomáš. Odehráli jsme 4 utkání proti týmům Bystrc Orange, Zlín a Havířov. Kluci odehráli vyrovnaná utkání a ukázali, že v budoucnu nebudu lehký soupeř. Bojovali do konce, bylo vidět pěkné skládky. Je důležité připomenout že tuto sestava spolu hrála poprvé a za sebou máme teprve týden tréninků. Ale podle výkonu ve Vyškově bude to vypadat jen lépe. Jako vždycky nechyběla podpora našich skvělých rodičů.

Sobotní akci hodnotím jako úspěšnou.

Další turnaj je v sobotu 11.09. v Bystrci a na to se už těšíme. Ragby zdar ???“