PYRF – úspěšný turnaj pro U8

Ivo Klvaň – trenér U8

Tak se nás Praha konečně dočkala. Volejte sláva a tři dny se radujte. Z Prahy se vracíme jako neporažený tým a ještě jsme se projeli metrem. Bomba. 

V sobotu jsme se zúčastnili našeho prvního turnaje v Praze. Na startovních značkách ve Vysočanském údolí se sešlo 18, převážně pražských týmů. Morava byla zastoupena námi a kamarády z Bystrce. A nutno říct hned v úvodu, oba týmy hrály výborně a byly v prvních šesti nejlepších týmech turnaje. 

Za náš tým nastoupila sestava: Jirka, Hubert, Štěpán, Charlota, Matyas, Vláďa, Matylda, Jakub, Dominik.

Do vysočanského údolíčka jsme dorazili se značným zpožděním. Chceme tímto poděkovat organizátorům i týmům ze skupiny, kteří přehodili utkání a dali nám prostor na rozcvičení. V naší skupině B nás čekaly týmy: Havrani Kralupy, Babice a Kobylky Tatra. Rozcvičení, rychlé napojení a pak to začalo.  Tři zápasy jsme odehráli hned po sobě – fičák. Skupinu jsme na skóre dokončili na 2 pozici. Vyhráli ji na skóre Babice, s kterými jsme hráli krásné utkání zakončené remízou 2:2. 

Postoupili jsme tedy do skupiny PLATE. Sparta, Říčany, Petrovice. Další 3 krásné zápasy. Tentokrát to nebyla taková smršť, ale byly to týmy z druhé nejsilnější skupiny. Už tam bylo více skládek, boj o každý metr. Pětky neprocházely tak jednoduše a i náš šampión Jirka musel začít pokládat pětky skokem. Pro méně znalé, Jirka hraje skvěle ragby a rád se na něj i dívá. V profi rugby je taková parádička doběhnout doprostřed za Háčko a třeba si i chvíli počkat, než dorazí soupeřova obrana, a teprve pak položit. Prostě je rychlý, dobrý a tímhle soupeře občas pozlobí. Tady už ne. Tady, když se neskočilo, tak nás vytáhli do autu.

Nejvíce nám dali zabrat Petrovice.  Za stavu 2:3 pro ně to už byl opravdu infarktový stav. Jirkovi se podařilo proklouznout na stranu soupeřů a utíkat na pětku, jenomže obrana nám to nechtěla dát zadarmo. Sprint, skládka a Jirka leží v autu. Rozehrávka Petrovice, skvělá obrana od Huberta. Míč si bere Matylda, nahrávka na Štěpána, skládka a opět aut. Útok Petrovic. Pět fází a jsou skoro u naší pětky. Jestli položí, je to prohraný zápas. Nesmí, nedáme se. Obrana zafunguje, Šarlota drží hráče, který chce položit. Míč jim padá. Bohužel špatně zpracovaný míč z naší strany, předhoz. Rozehrávají Petrovice 2 metry od našeho pětkoviště. My jsme všichni připraveni na čáře.  Rozehrávka Petrovic a už jsou jen 1 metr od naší čáry. Obrana stojí, teda Vláďa tlačí. Podpora od spoluhráčů. Tlačíme a jsme už 4 metry od naší čáry a máme míč. Máme míč a útočíme. Útočíme a nahráváme. Skládka, ale míč je pořád v našem držení. Masakr. Útok, útok, útok a je to tam. Pětka. Musíme proti nim makat jako šílení. A krásné utkání končí remízou. Petrovice nás porážejí ve skupině na body. 

Z turnaje si odvážíme zkušenost z velmi silných soupeřů. Děti dostaly velké ocenění od soupeřů i soupeřových trenérů. Máme velkou radost, že v republikovém měřítku už hrajeme skvělé rugby. 

Díky všem rodičům za podporu. Focení, řvaní, napojení, nakrmení, objetí, když to bolí a vůbec… Jste úžasní. 

To byl pravděpodobně náš letošní poslední turnaj (řešíme jěště v náhradním termínu Olomouc). A pak nás čeká zimní příprava. A už teď vám můžu slíbit, tohle bude tým, který si jaro opravdu užije. 


Vladimír Bareš – trenér U8

Hezkou neděli všem.

Náš turnaj se odehrávál na hřišti pražské PRAGOVKY. Já osobně jsem jel na turnaj s tím, že získáme nové zkušenosti s pražskými týmy. A byl jsem také smířen s tím, že budeme v zápasech spíše prohrávat.

Náš tým s kapitánem Vladíkem nastoupil do zápasů s neskutečným zapálením a dravostí a své soupeře nakonec čtyřikrát porazil a dvakrát jsme remizovali.

Hráli jsme proti takovým týmům jako je RC SPARTA, RK PETROVICE, ŘIČANSKÁ MAŠINA, RUGBY BABICE, KRALUPY HAVRANI a TATRA KOBYLKY. Jsem opravdu pyšný na to jak naše děti včera bojovaly a ukázaly, že zvládnou úspěšně  hrát v konkurenci pražských týmů.

Ješte jednou moc děkuji všem rodičům za podporu a hráčům za skvěle odvedený výkon!

Ragby zdar!??

Trenéři Vláďa a Ivo