Okénko U12

 

Rok 2021 nezačal ideálně, jelikož navázal na dlouhý lockdown. To znamenalo, že jsme od října 2020 do dubna 2021 byli donuceni mít velkou pauzu. Nikdo nevěděl, co nás čeká, ale každý se těšil na dobu, kdy bude možné zase pilně trénovat.

Během lockdownu jsme přišli o jednotlivce, kteří se z pohodlí domova na ragbyové hřiště vraceli velice těžce, přece jen sport je o odhodlání a motivaci.

Jarní sezóna byla krátká, ale přes to se nám podařilo zahrát si na dvou turnajích. Užili jsme si je, ale dlouhá pauza od ragby byla viditelná. Podzim přinesl novou generaci z nižší kategorie a z U10 přišly posily, které nám zdvojnásobili počty. Nastává okamžitý rozdíl na hřišti, kde jsme nádherně skládali celou sestavu bez problémů. Zlepšili jsme hru, už nejsme snadné sousto pro soupeře. Začalo se nám dařit, začali jsme vyhrávat, hry nebyly jako dříve pouze výkop – pětka pro soupeře. Pořád je však stále na čem pracovat a je toho mnoho před námi.

Na podzim jsme odehráli všechny turnaje a tyhle zkušenosti se počítají! Bez zápasů nejsou koláče. Docházka celé kategorie byla skvělá a za to musím poděkovat jak rodičům, tak i dětem. Poprvé jsme mohli postavit dvě mužstva na turnaji a každý tak měl možnost hrát co nejvíce.

Sezóna vrcholí naší první cestou do Prahy a účastí na PYRF-u. Skvělý zážitek na straně naší a nové zkušenosti z her proti týmům z Čech. Ačkoliv byl vidět markantní rozdíl mezi námi a týmy z Čech, neodjeli jsme s prázdnou. Pořadatelé a rozhodčí nás odměnili cenou Fair Play a toho si vážíme. Máme na čem pracovat, hra v útoku, obraně, ale jsme pyšní, kam se naše děti posunuly herně i lidsky.

V roce 2022 se chceme posunou ještě dále a pořádně zvednout hru, odehrát všechny turnaje a užít si to!

Ragby zdar

Aleksandar Tošic