PYRF – U12 v Petrovicích

Jarním PYRF-em jsme zahájili soutěžní jarní sezonou.

Byla to zase velká zkušenost a zážitek. Vstávat v 5 ráno, odjezd Černovickým Expresssem v 6.30 směr Praha. Sešlo se nás celkem 17, včetně posil našich kamarádů z Břeclavi a Bystrce. Spolu se mnou tým vedl kolega z Břeclavi Ondra Matocha. Ondrovi chci poděkovat za skvělou spolupráci a taky i našemu přátelskému klubu RC Bystrc za to, že mi na turnaj uvolnili tři hráče.

Soupiska:

RA Brno: Jirka Hasnik (kapitán), Lukáš, Tóny, Jáchym, Šima Zlámal, Kuba Zeiner, Marek, Max, Vincent, Nela, Jirka Klvaň.
Břeclav: Matyáš, Štěpán, Kuba
Bystrc: Adéla, David, Mikuláš

Takový počet hráčů nám umožnil kvalitní střídání, udržet čerstvost, a zároveň nechat hráče odpočinout po drobnějším zranění bez dopadu na tým.

V základní skupině jsme měli Spartu, Frankfurt a Bystrc. Některý kolegové komentovali, že je to na nás moc těžká skupina, ale my rádi bereme výzvy a vyzkoušíme favority. A bylo to dobrý, Spartě a Bystrci jsme dali zabrat, sice byli favoriti, ale museli se trochu zapotit. Zápas s Frankfurtem bylo naše vůbec první setkání se soupeřem ze zahraničí a hráči se většinou rozkoukávali. Trvalo dlouho, než si uvědomili, že jsou to taky lidi, který mají dvě ruky a nohy. Základní skupinu jsme taky využili, abychom našli tu ideální sestavu a střídačku. Měli jsme rozdělení dvě rojnické a útočnické skupiny, které se pak točily.

Skupina o umístění přináší zase nové soupeře se kterými jsme nikdy nehráli: AMMOR, RC Vrais z Litvy a dalši německý tým RC Handschusheim.

Se všema třema jsme odehráli vyrovnané zápasy, soupeře rozhodli až na konci, když trochu dochází síla.

Výsledky jsou výrazně jinačí, zejména lepší oproti podzimními PYRF-u. S výkonem a nasazením jsem spokojený. Pořád je hodně práce před náma. Na základě výkonu troufnu si říct, že tento tým bude vrcholit na příští podzim a aspoň na Moravě budeme konkurentni ostatním. Sice budeme mit změnu generace, ale základ zůstane a na hráče je spoleh.

Na závěru chci všem poděkovat za účast a další krásnou rágby sobotu. Ragby zdar 🏉🏉🏉

Výsledky:

Základní skupina

RA Brno – Sparta 0-4
RA Brno – Frankfurt 0-5
RA Brno – Bystrc 0-5

Skupina o umístění:

RA Brno – AMMOR 0-3
RA Brno – RC Vrais (Litva) 2-3
RA Brno – RC Handschusheim 0-3

Aleksandar Tošič, trenér U12

Fotogalerie Tomáše Zeinera ZDE.