U12 v Olomouci

O víkendu vyrazily všechny tři kategorie do Olomouce na mládežnický turnaj.

Aleš Kubík – trenér U12

Milí červeno-bíle pruhovaní, beru to tedy za Sašu, který musel strávit turnaj v roli rozhodčího a musí mít všechny zápasy v hlavě pořádně promixované😊.
 
I největší milovníci zimy (jako já) si už museli připustit, že je fakt jaro. A sobotní počasí bylo takové, jako by se jaro samo už nemohlo dočkat návratu ragbistů na zelená hřiště! Turnaj v Olomouci (jejímuž RC patří dík za to ho uspořádal) byl tak trochu turnajem „secvičným“, nesoutěžním, protože po zimní přípravě vlastně nikdo pořádně neví, jak na tom je.
 
U12 se jaksi nadále drží smůla v tom, že se opět, opět, opět ani zdaleka nesešel kompletní tým. Nechci říct, že kdybychom byli všichni, dopadli bychom lépe, to nikdo nemůže vědět, ale máme se Sašou jeden společný sen, aspoň jedinkrát za rok nastoupit do turnaje opravdu v plné síle, tak stále věříme, že se to jednou splní! Na sraz mohlo přijít 8 klasických U12 (Jirka K., Nela, Vinc, Kuba, Max, Tony, Marek a kapitán Jáchym) a Maty B. jako host. Velkoryse ale pomohl Vyškov a půjčil nám Dominika a Petra, kterým velké díky za to, že se zodpovědně a naplno bili i za naše barvy. Dominik to navíc odnesl i pořádnou ránou do hlavy a turnaj pro něj bohužel předčasně skončil, tak přejeme, aby byl brzo fit.
 
No, naleji čistého vína hned – 5 zápasů, 5 porážek, to je fakt, výsledky se moc nelišily od podzimu. Z čeho mám velikou radost, že naše utkání ale vypadala úplně jinak než dřív. Jen to poslední s Olomoucí se nám hodně nepovedlo, v těch ostatních jsme minimálně 50 % času strávili na polovinách soupeřů, měli tlak na pětkovou lajnu a to jsou místa, kam jsme se ještě na podzim podívali málokdy. Zjevně jsme tedy fyzicky docela připravení. Žel, nedokážeme ten tlak přetavit do položených pětek. A celkem jasně bylo vidět proč. Nahráváme si sice přesněji než dřív, o hodně méně nám to padá, ale nahráváme buď příliš brzy, několik metrů před soupeřem, nebo příliš pozdě, až už nás soupeř drží a celý útok je zastavený. A ještě větší úkol nás čeká při trénování hry v ruccích (od ruck😊). V nich nás soupeři přemázli jak školní tabuli. Buď v nich byli dříve než my, pokud ne, tak v nich měli 2 čistící hráče a my jen jednoho, nebo prostě byli silnější, šikovnější, přečišťovali nás, získávali míče a z toho byly turn-overy a inkasované pětky.
 
Sečteno podtrženo – zjevně jsme zase o kus lepší, to jednoznačně, ovšem ani soupeři nespí, takže se hned v pondělí budeme muset pustit do další práce, abychom tu celkem dobrou hru v poli proměnili na položené pětky. Tada će naš život bude radostan!😉
 
Aleksandar Tošic – trenér U12
 
Děkuji všem U12 hráčům a rodičům za dnešní turnaj. Já jsem dnes musel neplánovaně zasáhnout do role rozhodčího, proto jsem vám se moc nemohl věnovat. Naše zápasy jsem (schválně) nepiskal, ale mi ta pozice dneska umožnila podívat se na nás trochu jiným očima.
 
A tím chci říct, že Fair Play cena z PYRF náhoda nebyla. Naše děti mají skvělou disciplínu i chování na hřišti, proto je i ostatní rádi pískají.
Příklad z praxe: hráči z téměř všech ostatních klubů se dnes mezi sebou buď hádali anebo s rozhodčím diskutovali a občas ani neuposlechli výzvu rozhodčího. Po několika opakováních varování různých hráčů a trenérů, jsem během zápasu vyloučil hráče. U mladeže vyloučení probíhá se střídáním, takže ho nahradil jiný hráč. U našich hráčů se nic takového nestalo a pro to jsem rád.
 
Dnes hlavně šlo o tom aby si zahráli a uviděli jak na tom jsme po dlouhé době. Je samozřejmé na čem pracovat ale jak jsem zmínil Aleš to dopodrobna povyprávěl. 🙂
 
Ragby zdar!