U12 ve Zlíně

Tož, říká sa u nás, že konec dobrý – všecko dobré. Ale nevím, na tento turnaj budeme chtít rychle zapomenout. Což o to, počasí nádherné, organizace výborná, atmosféra výborná…ale výsledky:

Bystrc Black 0:8, Mariánské Hory 0:7, Zlín 2:6, Bystrc Orange 0:2.

Co o tom psát? Že jsme měli maglajs v obraně, že až na čestné výjimky se začalo skládat až v posledním zápase, že téměř neexistovaly nahrávky, že nám soupeři utíkali jak sprinteři maratoncům? Že tým vypadal v pohodě jen v přestávkách mezi zápasy, kdy žertoval, sportoval, veselil se, ale v utkáních to vypadalo jako na pohřbu, jako na nucených pracích? Že jsme se ve třech prvních zápasech (s výjimkou dvou ojedinělých proběhnutí do pětky) nepodívali na polovinu soupeřů, což jsme mysleli, že už je minulost? Že ve třech zápasech chyběl elán, síly, nebyla vidět touha hrát a dosáhnout valného výsledku? To všechno je pravda, a proto jsou výsledky po zásluze takové.

Ten dobrý konec je jednak v tom, že všichni zůstali zdraví do příštího turnaje, a jednak v posledním zápase o 7. místo. Sice jsme zase hned z prvního útoku dostali pětku, ale potom se konečně rozhořela pravá bitva o každý metr, začali jsme skládat ve větším počtu, začali jsme se tlačit do rucků, na soupeřovu polovinu, měli jsme 2x tlak na položení, bohužel to pokaždé skončilo vypadnutým míčem, a v poslední vteřině jsme dostali druhou pětku. Konec, wooden spoon pro nás. Ale toto jsme s Ondrou chtěli vidět od prvního zápasu a ne až na závěr.

Tento víkend tedy neslavíme. Sice je vidět, že ragby taky umíme hrát, ale jen někdy. Ocenit musím Šimona Z. za obranu, skládal a skládal a skládal, kdyby tak skládali všichni, vezeme medaili. Ocenit musím Jakuba z Břeclavi, rval se, čistil. A Kubo Z., ty dva slalomy do pětky byly fakt moc hezký. Ale, kamarádi, toto bylo na soupeře málo a nemůžeme se z toho radovat. OK, je to za námi, gone with the wind, od zítřka žhavíme nastavení hlavy, rukou, nohou na sobotní turnaj v Bystrci. Choďte prosím příští týden na treninky, bez ohledu na počasí, musíme to v sobotu napravit, aby si soupeři nestačili začít zase myslet, že RAB+Břeclav je tým, který se nemusí brát vážně.

Aleš Kubík, trenér U12