U12 na Dragonu

V sobotu 24. září jsme se vydali na cestu do Cacovické klece tj. hřišti městského rivala a zároveň našich kamarádů RC Dragon Brno.

 
Jako vždycky, turnaj byl výborně organizován, atmosféra skvělá, počasí nám také přálo. Jen škoda že nás se nesešlo víc, je to doma v Brně, ale zasáhla nás marodka a zranění, s tým se nedá nic dělat.
 
Sestava zní všichni jste v ní byl sobotní moto. 9 bojeschopných a odvážných vlčat se pak na hřišti ukázalo, akorát že jsme nemuseli půjčit. Za RA: Nela, Jirka, Šimon Vítek, Max Večera, Max Urban, Ondra a Franta, za Břeclav: Štěpán a Kuba.
 
Nejsem fanoušek toho hrát bez střídání, ale dobrá strana je, že všichni hráči hrají celou dobu a získají cenné zkušenosti, o tom to je. Ondra a Šíma tento podzim si připsali první zápasy, vracejí se po nemocí.
 
Systém soutěže byl tak, že se hrálo výkonnostně na skupiny. My jsme ve skupině měli Havířov a Dragon Green a hrálo se 2×8 minut. Zdá se málo, ale zátěž odpovídá průměru čtyři zápasů na turnaje co se běžně hraje na Moravě. Takže je to stejný jako bychom zahráli 4×8 minut proti 4 soupeřům, natož že jsme teď měli dva. Za to chválím uspořadatele je to potřeba. U12 je přípravka na velký rágby a děti se musí učit hrát delší dobu i s poločasem. Hlavně jde o to soustředit se na hru díl.
 
RA Brno – Havířov 0-7
Výsledek odpovídá realitě jen těch 14 minut na hřišti, ale ne tomu co je náš skuteční potenciál. Trochu jsme byli ospali a první poločas prochrapali co soupeř využil. Taková naša klasika prvních zápasů:) V druhé půlce jsme si zpomneli že umíme hrát ragby a zabojovali. I přes veškerou snahu tentokrát soupeř byl lepší a my bereme důležité lekce a zkušenosti. Máme skvělou partu a týmový duch, ale nemůžeme před zápasem řešit kde jsou hráči co nepřišli a proč nepřišli. Naopak je potřeba soustředit se na zápas a víc se snažit. Nevadí, jedeme dál.
 
RA Brno – Dragon Green 2-3
Skvělý vyrovnaný zápas. Výkon diametrálně odlišný oproti Havířovu. Rozdíl byla pětka kterou dračata položili v posledních vteřinách prvního poločasu. Co se mi na takovém zápase líbilo byl vyrovnaný souboj kde jsme mohly na soupeře tlačit i mi a i on na nás. Prostě se dva týmy navzájem přetahovali. V takovém utkání se nejlíp posouváme.
Za nas dvakrát položil Max Večeřa.
Mimo něj příkladem ještě šli i Big Max (Urban) a Jirka Klvaň a ukázali že už jsou opora týmů. Zlepšení je vidět i u ostatních, chce to ale ještě čas a práci.
 
Sobota se i přes menší účast vydařila. Následuje ORF v Olomouci, je to celostátní turnaj a těšíme se na utkání proti týmu z Čech. Taký věřím že docházka bude lepší a bude to vidět i na hře.
 
Za trenérský tým U12 Aleksandar Tošić