Podzim zakončili všechny kategorie výjezdem na Movember Cup ve Vídni!

V sobotu 11. listopadu Ragby Akademie Brno vyrazila na turnaj Movember Cup do Vídně, kde se historicky poprvé všechny naše týmy představily na jednom hřišti. Výsledky našich mladých hráčů U8 a U10 byly pozoruhodné, dosahujíc prvního místa, zatímco tým U12 se pravděpodobně umístili na třetím místě. U14 si připsali výrazné vítězství 29:0 v zápase proti týmu Celtic Vienna.

Nehledě na prohru 48:7 v zápase dospělých, kteří se prezentují jako Ragby Open, všechni zúčastnění prožili historický okamžik, hrajíce své první utkání ve velkém ragby. Trenér dětí, Michal Bielik, přidal k radosti položením první pětky ve velkém ragby pro Ragby Akademii Brno. Movember Cup byl nejen sportovním vyvrcholením, ale také jedinečnou příležitostí pro celý klub. Týmy se setkaly na jednom hřišti v jeden den, což přineslo posílení týmového ducha a propojení mezi hráči všech věkových kategorií.

Děkujeme hostujícímu týmu Donau Wien za pozvání a klukům z ragby Bystrc Open za podporu v zápase dospělých. Tato událost zakončila úspěšnou podzimní sezónu, plnou vzrušujících okamžiků a výzev. Ragby Akademie Brno nyní směřuje k dalším dobrodružstvím v roce 2024.

Do té doby budeme nadále pilně trénovat v tělocvičnách a připravovat se na příští výzvy. Těšíme se na pokračování sezóny a chceme poděkovat všem za skvělou podporu. Tréninky budou pokračovat v tělocvičnách až do týdnu před vánoci (do 15. prosince). V předvánočním týdnu se pak sejdeme u stromečku na Zelňáku. Po krátké vánoční přestávce se týmy opět sejdou na trénincích od středy 3. ledna, plny energie a odhodlání pro nový rok. V novém roce pro vás chystáme tréninky na umělé trávě, na zápasnické žíněnce a různé další akce. Těšíme se na společné ragby zážitky v roce 2024!