U14 na turnaji v Břeclavi

Další turnaj čekal náš společný tým U14 na domácím v Břeclavi.

Čekalo nás perfektně připravené hřiště, občerstvení pro diváky i hráče, dokonce i počasí nám přálo, sice bylo trochu chladněji, ale nepršelo.

Bohužel omluvenek bylo víc než bychom si s Davidem přáli, vzhledem k tomu, že se turnaj hrál v sobotu, tak jsme nemohli využít našich šikovných U12, protože ti měli svůj turnaj ve Zlíně.
 
Naše sestava:
             
 
                                 Eliška, Jarek, Arion
                                   Tomáš   David
                                          Pavel
                               Adam 
                                              
                                         Eda, Justýna, Kuba
           Matyáš                                                       Tadeáš
 
Jak je vidět, tak nás bylo celkem 12 a abychom mohli hrát aspoň ve 13, tak jsme si museli půjčovat od ostatních týmů jednoho hráče na zadáka.
 
Rozlosování bylo tentokrát trošku jiné než od STK, vzhledem k tomu, že týmy Tatry a Říčan dorazily kolem 11:30 a tým Olympu po 12, turnaj měl začínat ve 12:00, proto se udělalo nové rozlosování na místě a nás místo dvou zápasů čekaly zápasy tři.
 
RA Brno/RC Břeclav : Tatra B                      10:45
RA Brno/RC Břeclav : Olymp                       26:22
RA Brno/RC Břeclav : Říčany B                  12:27
 
Začnu chválou, je vidět obrovský pokrok oproti podzimu, opravdu se dá říct, že hrajeme ragby, jsme hrdí, že tohle je skutečný tým, který drží při sobě a pořád bojuje, i když je výsledek pro nás nepříznivý. Je pravda, že pokládání bodů je pořád o pár hráčích, ale bez svých spoluhráčů by je nedali. Většinou jde úniky, nejsou to vypracované šance, ale podobné body dostáváme i od soupeřů. Myslím, že se naše hra líbila i divákům.
 
Na druhou stranu necháváme pořád soupeři moc velký prostor na založení útoku, aktivně je napadají jen jednotlivci, ostatní čekají až k nim soupeř doběhne sám a pak se diví, že ho rozběhnutého nezastaví. Neztrácíme tolik míčů v rucku, ale zbytečně často necháme soupeře jeho ruck pohodlně čistit, místo toho, abychom využili toho, že je míč volný a sebrali ho. Moc dlouho nám trvá než tu situaci vyhodnotíme a zareagujeme. Na druhou stranu si musíme přiznat, že většina našich dětí o ragby neměla před pár lety ani páru a teď hrají skoro dospělé ragby..
 
Jedinou kaňkou na skvělém turnaji bylo zranění skvělé Elišky. Naštěstí je již v pořádku a dobré náladě, ačkoliv musí do pondělí zůstat v nemocnici. Se svými spoluhráči už vesele komunikuje a my se zase těšíme až bude zpět na hřišti. Přejeme ji brzké uzdravení a děkujeme za perfektní výkony v sobotních zápasech.
 
Jsme na náš tým hrdí a jsme moc rádi, že jsme jeho součástí.
 
Slávek Anderle a David Vrbka
 
Fotogalerie ZDE.