U12 na PYRFu

edf

Podzimní PYRF a.k.a do třetice všeho dobrého 🙂

Sobota 15.10 patřilo vrcholu sezóny, podzimnímu PYRF-u, a byl to bezkonkurenční náš nejlepší turnaj a výkon. Dohromady se dali mladí vlci a kanci a předvedli nejlepší výkon sezóny.

Začnu sestavou:

Za RA: Max Večeřa (kapitán), Sofie, Marek, Max Urban, Vincent,Hugo, Franta, Ondra, Šimon, Robin, Štěpán, Adam.
Za RC Zlín: Albert, David, Alex, Tomáš.

Nosič vody a podpora zraněná kapitánka Nela.

Průběžné výsledky a umístění už znáte i z FB. Jsme 8. z 23 týmů. Z Moravských týmů jsme druhý a dneska jsme byli nejlíp umístěný tým z Brna. ?

Základní skupina

RA Brno – Olomouc 2-0

Skvělý začátek turnaje. Zápas už tradičně začal tvrdě a s Hanacima jsme se na začátku přetahovali. Potom jsme ale přidali, a povedlo se nám využít šanci a položit. Vlastně třikrát ale Alex při první pětce zpletl autovu čáru s brankovišti. Byli jsme jednoznačně lepší, naši kamarády z Olomouce byli maximálně 10 metrů od naší brankovišti.

Následující zápasy byli velice tvrdý a vyrovnání.

RA Brno – AMMOR 1-1

Jak jsem říkal vyrovnání zápas, který klidně mohl dopadnout na obě strany. Soupeř první položil, my jsme to ale nevzdávali a dokázali vybojovat krásnou remízu.

RA Brno – Timisoara Wariors 2-1

Další tvrdý zápas. Rumuny hrají hodně do kontaktů, bylo tam hodně tvrdých skládek a soubojů v rucku. Krásný rágby, jaký my rojnici máme rádi. Tentokrát fortuna byla na naší straně. Soupeř se dostal první do vedení, my jsme ale dokázali vyrovnat a v poslední akci i skóre otočit. Konečně 🙂 Krásná výhra a poprvé máme 3 zápasy po sobě bez prohry.

RA Brno – Říčany 0-5

Výsledek neodpovídá našemu nasazení. Za výkon jsme dostali i pochvalu od trenérů soupeřů. Říčany jsou na všech úrovních nejlepší tým v Republice. Nějaký dvě minuty jsme dokázali odolat tlaku Říčan. Ten zápas jsme více bránili ale měli jsme i pár šanci a na tom míči byli. Bojovali jsme.

RA Brno – TSV Handschusheim B 2-0

Rozhodující zápas pro 2. místo ve skupině. Taký byl velmi bojovní a vyrovnání, dokázali jsme se soustředit a využít šanci. Skvělá výhra která ukázalo se stačila na postup do skupiny PLATE (5-8. místo)

Finálová skupina:

Věděli jsme že to nebude lehký a ja jsem byl smíření že budeme spíše prohrávat. Ale jedem hrát ragby a bojovat.

RA Brno – Vyškov 0-1

Jediný zápas dne za který mě mrzí, že jsme prohráli. Prostě paradox. Hrajeme lépe, tlačíme na Vyškov pokládáme prvni pětku ale… o poločase rozhodčí nam oznamuje že se pětka neplatí. Důvod: na hřišti bylo 10 hráčů. Jeden hráč neposlouchál instrukce trenéra a místo na střídačce byl na hřišti. Škoda. Druhý poločas začínáme ve stavu 0-0 tlačíme na Vyškov ale trochu nas zarazila naša vlastní chyba. Jediná chvíli když Vyškov byl blízko brankovišti byla vlastně posledni minuta. V poslední vteřiny dostáváme pětku a prohráváme 0-1. Sami jsme si říkali že jsme pokazili vyhraný zápas a že je důležité poslouchat trenéra. Nic, lekce z disciplíny jedeme dál.

RA Brno – Sparta Praha 1-5

Na poločase skore bylo 1-1. Na začátku druhé půlky jsme trochu zaspali a soupeř rozhodl zápas. Pak jsme si vzpomnělim že hrát umíme a zabojovali. I přes trochu slabší výsledek skvělý výkon. Pochválu jsme dostali od rozhodčího i od trenérů Sparty.

RA Brno – TSV Handschusheim A 0-2

Tak Němci nám oplatili porážku Béčka:) Byl to ale skvěle vyrovnáný zápas. Proti vítězům z jarního PYRF-U jsme dokázali, že se s každým může hrát. Bojovali jsme, bránili, tlačili. Soupeř byl zkušenější a dvě pětky nasadil po dobře zpracováních akci. Zase za výkon pochvala od soupeře.

Končíme na krásném 8. místě z 23 týmů. Před rokem a na jaře jsme byli poslední. Je to obrovský posun.

Jsme prostě spokojený a z toho nadšený. Užili jsme si skvělý den a předvedli krásnou dynamickou hru. Z brněnských týmů jsme dnes nejlepší a z moravských jsme druhý.

Zase víc než výsledky máme radost z hry a výkonů. Bojovali jsme od první minuty, skvěle bránili, nevzdávali to i když soupeř první položil. Prostě pecka.

Děkuju všem za dnešek. Taký děkuji Zliňakum který za nás hráli a ještě v 6 hodin ráno byli v Brně na sráz. Dnes jsme měli krásnou smečku vlků a kanců, a proto byl i společní pokřik že hrajeme jako vlci a kanci:) Prostě divočina:)

Rágby zdar ???