U14 – zápas s Říčany B

V sobotu 3.10. nás čekalo další podzimní utkání, tentokrát proti jednomu z nejlepších týmů v mládežnické kategorii, RC Mountfield Říčany B.

Utkání jsme odehrála na „téměř“ domácím hřišti RC Bystrc. Opět se nás sešlo málo, z RA Brno: Tomáš, Filip, Tonda, Michal, Ríša a Martin, z RC Břeclav: Jarek, Pavel, Víťa, Eliška, Adam a Nikolas.
 
Vzhledem ke kvalitám soupeře jsem se už dopředu s trenéry Říčan domluvil, že nás posílí hráči z jejich A týmu, který hrál utkání před námi s RC Bystrc. Do prvního poločasu to byli dva rváčci a útokovka, do druhého poločasu Nikolase na 3/4 vystřídal další hráč Říčan. V průběhu druhého poločasu vystřídali pro zranění Martina a Adama další hráči Říčan, takže jsme utkání končili s šesti hráči Říčan a devíti našimi.
 
Pozitivní je, že už v prvním poločase byl náš herní projev díky zkušenějším hráčům Říčan diametrálně odlišný oproti předešlým zápasům s Dragonem a Vyškovem. Potvrzuje to můj názor, že děti máme šikovné, jen jim chybí herní praxe a pár zkušených hráčů jim dodá sebevědomí a pomáhá utkání zvládnout po taktické stránce. 
 
My máme chuť hrát, jen chce každý utkání rozhodnout sám a být všude. Takový způsob hry jde hrát v nižších kategoriích, my už ale hrajeme skoro dospělé ragby na celé hřiště. Je potřeba, aby nás chodilo co nejvíc na tréninky a i na zápasy, jinak herní zkušenosti nezískáme.
 
Utkání skončilo výsledkem 22:22, je nám ale jasné, že bez pomoci říčanských by se takový výsledek nezrodil. Za mne v tomto zápase vyhrálo RAGBY.
 
za trenérský tým
Slávek Anderle
RA Brno